Pups


Wij fokken volgens de regels van de ASCN en de Raad van Beheer.

Wij zoeken pupkopers die bekend zijn met het ras of zich hierin verder willen verdiepen. Daarnaast verwachten we van de toekomstige pupkopers dat zij een actief ras als de aussie voldoende te bieden hebben, zowel lichamelijk als geestelijk. De aussie is geschikt voor diverse takken van sport.

 

De pups worden geboren en groeien op in huis. Zo kan de socialisatie al meteen beginnen.

Behalve in huis worden ze ook buitenshuis zeer actief en op een goede manier gesocialiseerd.
Uiteraard worden de pups diverse keren ontwormd, ingeent en gechipt, en hebben ze een stamboom van de Raad van Beheer, een gezondheidsverklaring en Europees Dierenpaspoort.
De pups worden geplaatst met een koopovereenkomst.Tevens krijgt u een informatiemap mee met daarin alle informatie over de ouders, de eerste weken van de pup en opvoedingstips.

Ook kunt u altijd terecht bij ons voor vragen.

 

Wilt u meer informatie of komen kennismaken, stuur dan even een mail naar melanielinssen@hotmail.com.

 

Overweegt u een aussie, lees dan eerst dit artikel:

KOOP GEEN AUSSIE!

U hebt uw huiswerk gedaan. U heeft een online 'tests' gedaan om te kijken welk ras het beste bij uw levensstijl zou passen. U heeft alles gelezen wat u kon vinden en u heeft gebeld met diverse rasverenigingen, fokkers en eigenaren die u maar kon vinden. U heeft uw bevestiging dat u al dacht dat u geschikt bent voor een Australian Shepherd. Natuurlijk herkennen wij, die verknocht zijn aan het ras het gevoel, maar voordat het té laat is, er is een andere kant aan dit perfecte ras. De kant die zelden verteld wordt in de mooie advertenties in diverse hondenbladen maar deze moeten benoemd worden, voordat het te laat is:
 
KOOP GEEN AUSSIE VOOR ZIJN UITERLIJK

 

Geweldige briljante en ongebruikelijke kleuren en aftekening is hetgeen wat de meeste mensen aantrekt. Uiterlijk is maar een heel klein onderdeel van het leven met een Australian Shepherd. De werkelijke beauty van de Australian Shepherd schijnt naar buiten middels zijn karakter. Een Aussie kan een hele sterke bewaker van uw omgeving (huis/tuin/auto) zijn en is niet overweldigend vriendelijk of sociaal naar mensen buiten de eigen directe familie....is dit iets wat u kunt tolereren de komende 14+ jaren van een leven met een Aussie? Koop dan een Aussie omdat u beseft wat de persoonlijkheid en het temperament van een Aussie is en u weet dat u plezier hebt en kunt leven met de Aussie voor een lange periode.

 

KOOP GEEN AUSSIE ALS U WEINIG TIJD HEEFT OM MET HEM OM TE GAAN

 

Aussies zijn zeer intelligent. Als u ze niet bezig houdt ("hem een taak geeft") gaan ze zelf iets vinden om te doen. Dat is toch geen probleem denkt u? Hoogstwaarschijnlijk zult u hetgeen de Aussie gaat doen niet prettig vinden. Het kan zijn dat hij uw huis/tuin gaat verbouwen en een weg graaft naar China.

Aussies hebben menselijke begeleiding nodig op een regelmatige basis om een fijne kameraad of werker te zijn. Aussies kunnen leven in een stadse woning en natuurlijk op een boerderij of een woning met flink wat grond. Maar in alle gevallen heeft hij verantwoordelijke eigenaren nodig die tijd besteden aan zijn opvoeding en training om aan zijn energie behoefte te voldoen zowel lichamelijk als mentaal. Het maakt niet uit of hij een gezinshond wordt of een hond om te werken bij het vee op de boerderij een Aussie moet duidelijk opgevoed worden zodat hij weet wat er van hem verwacht wordt in onze mensenmaatschappij. Ze kunnen dit niet alleen. Socialisatie en training zijn een eerste levensbehoefte van de Aussie als u een hond wilt die zich kan handhaven in diverse situaties zoals: nieuwe mensen ontmoeten, reizen, contact met vreemde honden en omgaan met de diverse veranderingen die in het normale dagelijkse mensenleven kunnen voorkomen.

Socialisatie dient bedachtzaam te worden uitgevoerd in verschillende situaties zodat de Aussie zich comfortabel voelt overal waar hij komt. Aussies die niet goed zijn gesocialiseerd zijn vaak angstig in nieuwe situaties, angstige honden zijn gevaarlijke honden. Wat u ook doet sla de socialisatie niet over!

Training is ook heel belangrijk als u een lange en gelukkige relatie wilt hebben met uw Aussie. Uw vrolijke springerige Australian Shepherd puppy zal groeien tot een zeer krachtige volwassen hond. Zelfs een kleine Australian Shepherd kan met gemak een grote man van de voeten trekken na een flinke plotselinge 'onverwachte' ruk aan de riem. Huisregels en basis gehoorzaamheid zijn het absolute minimum wat dit ras nodig heeft. Basis gehoorzaamheid bevat zeker de volgende oefeningen: Niet trekken aan de lijn, komen op bevel, zitten en liggen op commando en rustig ergens kunnen wachten. Huisregels zijn niet alleen zindelijkheid maar ook regels wat betreft huisraad, verboden kamers, respect voor huisgenoten, lopen en niet racen in huis, bedelen aan tafel, voedsel stelen, begroeten van gasten, rustig in een bench blijven op commando, vachtverzorging, weten wanneer er gewaakt moet worden en wanneer niet.

 

Als u een Aussie hebt aangeschaft als zijnde een werkhond moet u zich wel realiseren dat hij komt met een basis instinct maar dat hij wel verder getraind dient te worden voor de taak waarvoor hij is aangeschaft. U kunt niet verwachten dat hij als een magiër het werk gaat doen zonder training. Als u hem niet traint zal hij op zijn 'best' en boerderijhond worden die op het erf rondloopt of zelfs een echte brutale vlegel.

Een uitmuntende reden om uw Aussie zeer bewust en consequent voor te bereiden op de wijze hoe u wilt dat hij om gaat met zijn sterke bewakingsinstinct. Als u dit niet goed begeleid kan dit instinct hem (ver)leiden tot gedrag dat u absoluut niet wenst en zowel hem als u zelf in problemen kan brengen.

 

KOOP GEEN AUSSIE ALS U VAN EXTREME NETHEID HOUDT


Australian Shepherds zijn robuuste en atletische honden. ze kunnen vies worden. Ze weten niet dat u net even de vloer heeft schoongemaakt en dat de dode eekhoorn of vis waar ze zich net door heen hebben gerold het huis laten stinken. Als u gestresst raakt als uw huis niet absoluut schoon is kies dan voor een andere hond. Australian Shepherds verharen. Gewoonlijk laten ze hun bovenvacht tweemaal per jaar 'ontploffen' hun ondervacht verhaart het gehele jaar door. Het type vacht is gemakkelijk te onderhouden door tweemaal per week flink te borstelen, maar u zult altijd haren vinden op uw kleding, vloer en bankstel/stoelen etc.. ondanks hoe vaak u hem zult borstelen.

 

KOOP GEEN AUSSIE ALS U GEEN BUITEN ACTIVITEITEN KUNT DOEN


Australian Shepherds, zoals vele hondenrassen, houden van activiteiten in de open lucht. Dit kan zijn: jogging, wandelen, zwemmen, achter ballen aan rennen, langs de fiets etc. Er is geen formule hoe vaak en hoe lang, maar deze dagelijkse activiteiten met de hond maakt dit ook u fitter en gezonder u bouwt een sterke band met uw hond op en vervelend gedrag vanwege verveling bij de hond zal verdwijnen. Als u lichamelijke problemen heeft en u kunt niet veel wandelen, fietsen of joggen kan dit uw conditie wel verbeteren. Denk eraan dat fietsen en joggen alleen kan na afdoende voorbereiding en opbouwen en pas vanaf een leeftijd van de hond van minimaal 1 jaar.

KOOP GEEN AUSSIE ALS U HET ZICH NIET KUNT VEROORLOVEN


Elke hond moet eten, moet naar de dierenarts voor entingen, wegens ziekte of ongeluk. Middelmatig grote honden kosten meer als ze onder narcose moeten, naar een pension, trimsalon, medicatie, castratie. Pleeg een telefoontje naar de dierenartskliniek waar u denkt naar toe te gaan als u een hond heeft en maak een budget. De onverwachte kosten zijn meestal voor ziektes of ongelukken. Een bedrag van 100,00 euro per maand is niet onredelijk . Als dit uw budget al overstijgt dan is dit niet de tijd voor u om een hond in uw leven te hebben. Ben realistisch wat betreft dit punt, het zal moeilijk en pijnlijk zijn om deze beslissing te nemen.

 

KOOP GEEN AUSSIE ALS WAAKHOND


De meeste goed gefokte en goed gesocialiseerde Australian Shepherd zal zijn territorium en hun roedel (het gezin) goed bewaken als hij een deel van het gezin is. Om met deze karaktertrek goed om te gaan moet men een goede begeleider zijn en moet men kunnen anticiperen op het gedrag van de hond. De meeste Aussies zijn van hun eigen goede bewakers tegen dieven en/of aanvallers alleen al door blaffen in huis of in de tuin het is niet nodig om hen nog eens extra af te richten. Het aanmoedigen van agressief gedrag kan resulteren in zo'n moeilijk gedrag en een moeilijk te benaderen hond dat er vreselijke ongelukken kunnen gebeuren met bezoekers.

KOOP GEEN AUSSIE ALS U EEN BRAVE EN MEEGAANDE METGEZEL WILT HEBBEN


De rasstandaard van de The Australian Shepherd beschrijft de Aussie als zijnde een hond met sterk bewakingsinstinct. ('strong guardian instinct.') U kunt dit zeker ook verwachten van de meest vreedzame hond. Honden met een slechte socialisatie en zwakker karakter kunnen ook gaan bijten als ze bang zijn, uitgedaagd of geprovoceerd worden. Het is absoluut niet waar dat een Aussie nooit zal bijten vanwege dat hij zo zelfstandig, rustig en vriendelijk is. Als uw rustige en vriendelijke huisgenoot denkt dat de zoon van de buurman uw eigen zoon wilt aanvallen met een tennisracket of dat u met uw partner aan het vechten bent, in plaats van aan het stoeien dan zal de Aussie uw zoon of u gaan helpen zonder uitnodiging. LET OP en ben voorbereid.

KOOP GEEN AUSSIE ALS INVESTERING


Goede fokkers die een kennelboekhouding voeren zullen meestal verlies lijden op jaarbasis. Zoals u hier boven kunt zien zal één hond al zeker 100,00 per maand kosten. En dat is zeer zeker niet onrealistisch. Bij dat bedrag moet een fokker nog eens alle gezondheidsonderzoeken, zoals HD, ED jaarlijkse ogentest, DNA onderzoeken e.d per hond erbij tellen. Daar komt nog bij het reizen met de teef naar een dekreu (internationaal) shows, trainingen, voeding, lidmaatschapgeld, stamboomkosten, chipkosten.

Dit is trouwens pas het begin, het gemiddelde aantal pups in een nest is ongeveer 7. Dan komt per pup entingen, in extreme gevallen: eventueel keizersnede, verlies van de moederhond, bijvoeding van de pups dan worden de uren die men steekt in het opvoeden en socialiseren van een nestje pups nog niet meegeteld en wat als de moeder dood gaat en de pups met de hand gevoed moeten worden, kunt u daar de tijd en het geduld (en het geld) voorop brengen? Men is 24 uur 7 dagen in de week bezig met een nestje. Zal uw baas u de tijd gunnen om in extreme gevallen de pups 24 uur per dag te begeleiden? Als dat niet kan kunt u iemand inhuren die dit voor u doet? De voeding zal dan zijn elke 2-3 uur ook 's nachts..... Wist u dat zelfs zeer bekende fokkers vaak op het laatste moment worden afgebeld door toekomstige puppykopers, bent bereid en kunt u de pups langer aanhouden? Kunt u pups terug nemen en het bedrag van aankoop vergoeden als het niet goed gaat?

 

BEZINT VOOR U BEGINT!

KOOP GEEN AUSSIE ALS...
*Uw leven en uw beschikbare tijd beter af is met een goudvis
*Uw leven niet stabiel is in uw baan of huishouding
*Uw kinderen en u veel activiteiten hebben zodat de hond 'even moet wachten'
*Niemand thuis is gedurende 10 - 14 uur per dag en de rest van de tijd veel te doen heeft
*Als uw allereerste hond of dier in het algemeen
*Om een 'aparte hond' te hebben of als een status symbool
*U het moeilijk vind om uw leven op rails te krijgen
*Omdat uw partner perse een hond wilt hebben terwijl u uiteindelijk voor de verzorging moet opkomen
*De kinderen zeuren om een hondje, dat is meestal maar tijdelijk zodat u voor de verzorging moet opkomen terwijl u eigenlijk geen hond wilt

Als dit stukje tekst u nog steeds niet heeft overtuigd om geen Aussie te nemen, dan kunt u waarschijnlijk goed leven en een intense relatie aan gaan met een Australian Shepherd. De informatie die u hier heeft gelezen is de achterzijde van het leven met een zéér intelligent, veeleisend, enthousiaste hond genaamd de Aussie. Als u op zoek gaat naar een Aussie bereid u voor dat de meeste gerespecteerde fokkers u het hemd van het lijf vragen over uw persoonlijkheid en uw gezinsleven in het algemeen. U zult ook beter voorbereid zijn wat u kunt verwachten van een Aussie en kunt rode vlaggen herkennen bij het bezoeken van fokkers en bij de diverse nesten puppy's. Nadat u dit gelezen hebt bent u ook beter voorbereid om u zelf te presenteren, te vertellen over uw verwachtingen en uw mogelijkheden met een Aussie. De fokker kan dan beter een goede keuze maken bij het kiezen van de toekomstige pup die het beste bij uw situatie zal passen en wat dus een garantie voor succes voor allen is.